Shiatsu & Reflexzone Massage
Praktijk Binnen
Hoogvlietlaan 48
3235 BL  Rockanje

06 1919 8896

Fonoferese

Fonoforese of toonpunctuur is een zachte, subtiele, maar zeer krachtige vorm van therapie die middels geluidsfrequenties van stemvorken diep op het lichaam tot op DNA niveau werkt.

Alles bestaat uit trillingen. Dieren, planten en ook mensen hebben allemaal een eigen unieke trilling of frequentie. Als een mens ziek is, is hij letterlijk ontstemt, zijn unieke trillingsfrequentie is uit balans. In de traditionele Chinese geneeswijzen wordt gesproken over een blokkade. De energie stroomt niet meer vrij door het lichaam waardoor er blokkades (klachten) ontstaan.

Door een aangeslagen stemvork op het lichaam te zetten of ernaar te luisteren, herstelt de energiebalans in het lichaam. De diepe cel- massage heft de blokkade op en brengt de energie weer in beweging. Het zelf herstellend vermogen wordt geactiveerd.

Tijdens de Shiatsumassage maak ik vaak gebruik van de stemvorken. Als ik op een heftige pijnpunt kom zet ik hier graag een stemvork op. Dat is minder pijnlijk dan alleen maar druk uitoefenen en doeltreffender. Ook zet ik vaak een of meer stemvorken op specifieke punten om een meridiaan extra te stimuleren of een extra dimensie aan rust te creëren.