Shiatsu & Reflexzone Massage
Praktijk Binnen
Hoogvlietlaan 48
3235 BL  Rockanje

06 1919 8896

“In het oor projecteert de hele mens„

dr. Paul Nogier (1908 - 1996)

Ooracupunctuur

Als je het oor goed bekijkt lijkt het op een omgekeerde foetus. Het oorlelletje is het hoofdje, de rand in het oor is het ruggetje en de kronkelige lijnen binnen in het oor, zijn het opgekrulde lijfje. Ook de organen zoals de longen, nieren, en weefsels zoals bijvoorbeeld bloedvaten en zenuwen zijn in het oor te vinden. Zijn er lichamelijke klachten dan is de bijbehorende zone op het oor pijnlijk. Met een puntenzoeker welke de weerstand in het oor kan meten worden de pijnpunten op het oor gezocht. De eigenlijke behandeling bestaat uit het prikkelen (met een naald of magneetje) van het gevonden acupunctuurpunt.

In mijn praktijk maak ik meestal een combinatie van shiatsu en ooracupunctuur.

In het begin van het consult plaats ik vijf naaldjes op het oor en ga dan aan de slag met de shiatsu massage. Afhankelijk van de klachten plak ik soms ook verblijfsnaalden of magneetjes. De verblijfsnaalden of magneetjes blijven gemiddeld 3 weken in de oren zitten.

Ooracupunctuur is prima te combineren met medicijnen en/of andere therapie zoals shiatsu, osteopathie, homeopathie, fysiotherapie etc.